Hírek, események

2014. április 05. 14:23

Életműdíj a nyolcvanéves udvarhelyi doktornőnek!

Üde színfoltja volt a díjátadónak a mindig mosolygó székelyudvarhelyi Oláh Amália.
A 80 esztendős orvosnő életműdíjat kapott betegeitől, akik a mai napig kérik tanácsát az utcán, és akik a mai napi mozgósítják egymást Amáliáért.”
„Ö volt az 1980-, illetve 1983-ban született gyermekeim gyerekorvosa a kezdetektől, amíg nyugdíjba nem ment. A doktornő olyan kapcsolatot alakított ki az általa gondozott gyerekekkel és azok családjaival, hogy ha csak kilép a lakásából, állandóan számtalan jó ismerős állítja meg, hogylétéről, családjáról érdeklődve. . Az élő kapcsolatba beletartozik, hogy egy-egy betegség kapcsán mi magunk is kikérjük a véleményét."

tovább...

2014. április 05. 14:11

„A doktornő tisztába tette, és csak beszélt, beszélt hozzá!„

„ Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázaton harmadik helyezést ért el a szerény, csendes érdi doktornő, Szalai Ilona, akit 30 betege ajánlott. Az ajánlások száma szerint ő volt a második, nála többet – 34 – csak a miskolci Munkácsi László kapott.
Az egyik Szalai Ilona történet filmbe illő:  „Édesapám elesett. Szegénykém mozdulni nem tudott a fájdalomtól...ott feküdt az előszoba kövén és csak jajgatott, a nagy fájdalomtól sajnos Maga alá piszkított, de a doktornő minden ellenérzés nélkül "tisztába tette ".. és csak beszélt és beszélt az édesapámhoz..

tovább...

2014. április 03. 15:54

Átadták „Az év praxisa a Kárpát medencében „2013-as díjait

Az internetes közönségszavazatok alapján első helyezést ért el dr. Molnár Mária Bonyhádról és dr. Orbán Klára Székelyudvarhelyről, második lett dr. Dani Győző Orosházáról és dr. Bakcsy Gabriella Gyimesközéplokról, harmadik pedig dr. Szalai Ilona Érdről és dr. Oláh Amália Székelyudvarhelyről.
A páciensek támogatásával idén is megtalálták „Az év praxisa a Kárpát medencében „10-10 nyertesét a pályázat szervezői. A TOP listás legjobbak az Emberi Erőforrás Minisztérium Nagytermében vehették át elismerésüket.
A negyedszer megrendezett pályázatra, ahol hazai és határon túli háziorvosokat ajánlhatnak betegeik, még soha nem érkezett ennyi ajánlás és szavazat: több mint 200 pályázó javasolta kedvenc orvosát. A versenyt ismertető weboldalt több mint 50000-ren látogatták meg.

tovább...

2014. április 02. 14:21

Tradícióvá vált a praxisok versenye

Az önök támogatásával 2013-ban is megtaláltuk a legnagyszerűbb hazai és határon túli praxisokat. Köszönjük az impozáns részvételt a szavazásban, hiszen több mint 50 ezer látogató értékelte a 10-10 háziorvost.
Az ajánlások és a szavazatok is folyamatosan érkeztek. Önök lankadatlan kedvvel voksoltak kedvencükre, sok-sok zsörtölődő levelet írva közben, mert nem volt türelmük kivárni a négy órát, hiszen egy IP címről négyóránként lehette újabb szavazatot küldeni. A hazai első és a második helyezettet mindössze 106 szavazat választja el egymástól. Kettejük között igen kiélezett verseny folyt, hiszen naponként, de volt, hogy két-három óránként változott helyezésük, és persze a többi versenyző helyezése.

tovább...

2014. március 30. 09:43

Ki nyerte meg az év praxisát?

Tisztelettel meghívjuk” Az Év praxisa a Kárpát medencében” pályázat hivatalos eredményhirdetésére!

Az Országos Alapellátási Intézet negyedik - a pályázat négy esztendős - felhívására 200 hazai és határon túli betegtörténet érkezett be, a http://www.azevpraxisa.hu/ portálra.
Majd féléven keresztül ajánlhatták a páciensek, az önkormányzatok és az idősotthonok kedvenc háziorvosukat. Az ajánlások sora március 10-én lezárult, az internetes közönségszavazás március 30-án véget ért. Portálunkat a szavazás ideje alatt több mint 40.000 –ren látogatták meg.

A zsűri a 170 érvényes pályázatból- az érvénytelenek száma 39- kiválasztotta a legjobb 10 hazai, és a legjobb 10 határon túli orvos történetét. Sok-sok vidéki város, Orosháza, Győr, Miskolc, de kisebb hazai települések orvosai is ott vannak a TOP 20-ban.

tovább...

2014. március 14. 20:23

Szavazzon az Év Praxisára!

Itt a TOP20-as lista

Reméljük, hogy a hálás betegek idén is támogatják kedvenceiket szavazataikkal a nemes versenyben. 2014. március 16 és március 30 között várjuk voksaikat, hiszen önök döntik el, hogy ki nyeri meg idén a legjobb praxis díját itthon és a határon túl. A bíráló bizottság döntése alapján indulhat a nemes versengés a voksokért. A közönségszavazáson kizárólag a zsűri által értékelt és a TOP húsz közé juttatott történetek vehetnek részt. A zsűri az előzetes értékelés során figyelembe vette az ajánlók számát, a történetek alapján az orvos diagnosztikai és terápiás tudását, a praxisban szereplő orvos és munkatársai harmóniáját, és a hálás betegek által felsorolt humánus szituációkat. A listában szereplő orvosok neveit nem a bíráló bizottság helyezése, hanem ábécé-rend szerint közöljük).

tovább...

2014. március 13. 17:33

A PÁLYÁZAT LEZÁRULT!

Már ne küldje be történetét, inkább szavazzon kedvenc orvosára március 16.-tól!
2013 október20-án hirdettük meg negyedszer ’ Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot. Majd féléven keresztül ajánlhatták a páciensek, az önkormányzatok és az idősotthonok kedvenc háziorvosukat. Az ajánlások sora március 10-én lezárult, az internetes közönségszavazás következik. A zsűri a 170 érvényes pályázatból- az érvénytelenek száma 39- kiválasztotta a legjobb 10 hazai, és a legjobb 10 határon túli orvos történetét. Sok-sok vidéki város, Orosháza, Győr, Miskolc, de kisebb hazai települések – Litér, Dag - orvosai is ott vannak a TOP 20-ban.
Munkácsi Lászlót Miskolcról 34-en ajánlották. A szokásos módszerek, terápiák mellett speciális gyógymódot alkalmaz „Mindig van egy jó vicce, ami orvosság a rosszkedv  és a betegséggel járó lehangoltság ellen.”

tovább...

2014. február 23. 10:26

Keressük a legjobb háziorvost határon innen és határon túl!

Március 10-én éjfélkor véget ér az orvos-beteg bizalomra épülő pályázat. Szebbnél szebb, emberségesnél emberségesebb történetek érkeztek eddig „Az év praxisa a Kárpát medencében” portáljára. Az Országos Alapellátási Intézet által immáron negyedszer meghirdetett mozgalom valóban a hétköznapi hősöket fedezi fel. Azokat az orvosokat, akik valóságos szupermenként éjjel- nappal rendelkezésre állnak, mindenkihez van egy jó szavuk,
remekül diagnosztizálnak és gyógyítanak, ha kell, életet mentenek, betegeiket meglátogatják a kórházban, és ha a szegény nyugdíjas nénikének , vagy bácsikának nincs pénze gyógyszerre adnak neki. És ez nem mese. Idézet az egyik debreceni ajánló leveléből:

tovább...

2014. február 23. 10:20

Rólunk írták!

Összegyűjtöttünk egy csokrot a pályázatunkról megjelent híradásokból, a teljesség igénye nélkül. Köszönet a keszthelyi, a szolnoki, a nyíregyházi, az orosházi, a jászberényi, a békéscsabai, az újfehértói, a stramoravicai - és még sok-sok- polgármesteri hivatalnak, melyek portálján teljes terjedelmében szerepel felhívásunk. Külön köszönet a zalai, a kecskeméti televíziónak, az MTV reggel és Kárpát expressz című műsorának, a Lánchíd, a Retro , és a Gong Rádiónak, a székelyudvarhelyi Másrádiónak, illetve a hazai és a határon túli – dunaszerdahelyi, felvidéki, erdélyi - portáloknak.

tovább...

2014. február 21. 23:17

BETEGEK BIZALMASA

Sokszor megható, szívbemarkoló és főként valós történeteket olvashatunk az év praxisa portálon és annak Facebook oldalán. Idézek is az egyik megható ajánlásból:

„Sokszor segített engem a bajban. Számtalan alkalommal megtette, hogy személyesen váltotta ki a gyógyszereimet saját költségén, és késő este, a munkája befejeztével, személyesen hozta el számomra, a lakásomhoz. Mindezekért csak a barátságomat kérte, és soha nem volt hajlandó más "adományt" elfogadni. Büszke vagyok rá, hogy ismerem, és hogy ezeket a gondolataimat vele kapcsolatban leírhatom. Nagyon jó lenne, ha mások is hasonló élményekben részesülhetnének a háziorvosuk kapcsán.„

tovább...

2014. február 05. 20:38

A JÓ DIAGNOSZTA

Egy megtörtént eset kívánkozik erre az oldalra. Miért is kell, miért is érdemes foglalkozni, nekünk, betegeknek is a jó praxissal. Azért, hogy valóban jó legyen, azért, hogy valóban legyen értelme, értéke annak, aki lelkiismeretesen, odafigyelve végzi munkáját. Tudjunk róla! Tudjuk, hogy feltétel nélkül megbízhatunk benne. Tudjuk, hogy nem csak azt veszi észre, amit mi elmondunk, hanem arra is figyel, amit mi észre sem veszünk.

tovább...

2013. október 20. 13:53

Ajánlja kedvenc praxisát!

Tisztelt Olvasó! 
Idén negyedik alkalommal dördül el a startpisztoly, és indul újra „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat.  A meghirdető az Országos Alapellátási Intézet célja 2013-ban is ugyanaz, mint a megelőző években. Helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét. A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és az orvosok állhatatos, áldozatos munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét.

tovább...

2013. október 16. 11:11

Valakit wellness hétvége vár Egerben!

Négycsillagos, elegáns szállodai szobák étterem kávézó és szivarszalon a 20-as évek polgári hangulatában invitálja a vendégeket. Az ékszerdoboz szépségű városkában pedig rengeteg látnivaló, hiszen itt található Magyarország harmadik legnagyobb bazilikája. Eger számos világhírű múzeummal és műemlékkel is rendelkezik, melyek közül kiemelkedő az egri vár, a Minaret, a Dobó István tér. A finom borok kedvelői pedig átadhatják magukat a borkóstolás élvezetének a megújult Szépasszony völgyében. Harmati Pétert az Eger Park igazgatóját kérdezzük.

tovább...

 

A szavazás lezárult!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis március 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján eldőlt.

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Partnerek

Weborvos szerkesztősége

www.otvenentul.hu