Kik nyerték meg az év praxisát 2013-ban?

Az önök támogatásával 2013-ban is megtaláltuk a legnagyszerűbb hazai és határon túli praxisokat. Köszönjük az impozáns részvételt a szavazásban, hiszen több mint 50 ezer látogató értékelte a 10-10 háziorvost.

Tovább a beérkezett ajánlásokra

Nyertesek határon innen!

1.Dr. Molnár Mária - Bonyhád

„Fogyatékos és szívbeteg édesanyám a doktornőnek az életét köszönheti.
Becsületesen, lelkiismeretesen, végzi gyógyító munkáját. Nincs számára hétvége, ünnep-, hétköznap, mindig számíthatunk a Molnár doktornőre.
Rendszeres orvosi felügyeletének köszönhetem, hogy még köztünk van az anyukám.
Nem siet, meghallgatja a panaszainkat, problémáinkat, önzetlen, nagyon alaposan megvizsgál ha szükséges mindkettőnket. Megfelelő gyógyszerek felírásával és pontos diagnózissal segíti édesanyám életét elviselhetőbbé tenni. Még a recepteket is házhoz hozza! Tanácsokkal lát el, hogy ápoljam az anyukámat, ez is nagyon fontos számomra, mert az otthoni ápolás  nehéz feladat.”

Ajánlások

2.Dr. Dani Győző - Orosháza

6 ajánló
Ajánlói szerint Dani doktor ajándék. Egyikük férje súlyos rákbetegségben többet volt az otthonában a háziorvos gondosságának köszönhetően, mint a gyulai kórház onkológiáján. Másikuk, férje halála után trombózist kapott. „
A kórházban is és utána itthon is hívás nélkül jött, amíg szükséges volt. Azóta is készséggel gyógyít, hálapénzt nem vár.”
„ Személyében olyan ajándékot kaptunk a sorstól, amit nehéz szavakkal kifejezni. Regényt lehetne írni a sok évtized alatt történtekről. Sokszor találkoztunk vele zárás előtt a gyógyszertárban sorban állva. Mint kiderült, valamelyik idős, magányos betegének váltotta ki az általa felírt gyógyszert (előfordult, hogy saját pénzén).”

Ajánlások

3.Dr. Szalai Ilona - Érd

30 ajánló
Betegei úgy döntöttek, csatasorba állnak érte, az egyik történet szebb, mint a másik. „Édesapám elesett. Szegénykém mozdulni nem tudott a fájdalomtól...ott feküdt az előszoba kövén és csak jajgatott, a nagy fájdalomtól sajnos Maga alá piszkított, de a doktornő "tisztába tette ".. és csak beszélt és beszélt az édesapámhoz.. Kijöttek a mentősök - combnyaktörése volt - és mikor tették fel a hordágyra akkor a doktornő odalépett az édesapámhoz és megsimogatta az arcát, és csak annyit mondott, hogy vigyázzon Magára Karcsi bácsi!!! Ezt a jelenetet nem felejtem el soha míg élek.... hisz ebbe sajnos az idős emberek sokan belehalnak.”

Ajánlások

4.Dr. Munkácsi László - Miskolc

34 ajánló
Betegei összefogtak érte, és egyik a másik után küldi ajánlását. "
Minden beteggel személyes kapcsolatban áll. Ismeri az egész  családot és életüket. Az emberek iránti elkötelezett szeretete segíti a munkája végzésében. Mindig van egy jó vicce, ami orvosság a rosszkedv  és a betegséggel járó lehangoltság ellen. Egy járványos időszakban én is megbetegedtem, olyannyira, hogy mozdulni sem tudtam a láztól. Felhívtam a rendelőt, és a doktor úr készségesen közölte, hogy két rendelési idő között vet rám egy "gyógypillantást" Mindenki örülhetne, ha olyan orvosa lenne, mint Munkácsi doktor!" Ajánlja egy egész család is, papa, mama, és Cintia .

Ajánlások

5.Dr. Rittling Ferenc - Dag

„Nincs különösebb sztorim. Hacsak az nem számít manapság különösnek, hogy amikor az ember bepakolja a meglehetősen rossz bőrben lévő családtagját az autóba, és elviharzik vele a háziorvos lakásához, - persze mindezt éjjel 11-kor - mert az ügyeletre esetleg órákat kellene várni, a mentő meg ki sem jön „mindenféle csip-csup ügyért”, a kissé meglepődött orvos válasza minden esetben ez: várjanak meg kérem a rendelőnél, azonnal jövök.
Nincs különösebb sztorim, hacsak az nem számít manapság különösnek, hogy 22 év alatt
soha egy fillért sem tudtam ráerőszakolni Akkor sem, amikor betegen, maszkban rendelt.„

Ajánlások

6.Dr. Oldal Edit - Jászberény

2 ajánló
A betegek nála nem sorszámok, nem egyeske - ketteske,, mindenkinek tudja a nevét, és azonnal a legjobb megoldást választja.
"Fáradhatatlanul megy és gyógyít,orvosi esküjéhez méltóan. Ajánlója édesanyja halála után írja történetét. „ .Itt maradtunk Tatával-kétségbe esve.. Papán kifogott a nagy meleg.40 C fok .- ágynak esett. Nem tudtunk belediktálni sem ételt,sem italt .Papot is hivatott .Megérkezett a doktornő, felmérte a helyzetet. "- Andor bácsi' Van még a tavalyi jó borából?Egy jó laza fröccsöt kellene innia' " Papa szeme felcsillant
"Akkor még nem halok meg Doktornő?  Láss csodát Papa talpra állt' Kiváló orvos, és kiváló ember."

Ajánlások

7.Dr. Horváth Balázs - Litér

6 ajánló
Empátia, elhivatottság, önképzés jellemzi
.” Orvos maradt és nem utolsó sorban ember. Ha valamilyen oknál fogva nincs  a rendelőben az asszisztense (Andrea), akkor egyedül viszi a praxist, ami mint tudjuk nem egyszerű dolog.” „Községünk több mint 2.000 főt számláló község. Túlnyomó részét Dr. Horváth Balázs, Litér háziorvosa látja el úgy időseket, mint fiatalokat immár 26 éve. Ő végzi az iskola, óvoda, bölcsőde gyermekeinek aktuális egészségügyi vizsgálatát is. Ez a szám is azt bizonyítja, hogy mennyire tisztelik őt betegei, aki mindent megtesz azért, hogy még csak egy "egyszerű" kis nátha, megfázás esetén is könnyebb legyen a páciensnek”

Ajánlások

8.Dr. Németh Mária - Győr

A Cuha utcai Idősek Otthona lakói javasolják.
"Bármikor hívható, ha probléma adódik. Időt, fáradságot nem ismerve lelkiismeretesen végzi munkáját. Vélemények intézményünk lakóitól: "Aranyos, foglalkozik velünk, betegekkel.", "Gyógyszerváltoztatás után minden találkozásánál megkérdezi, hogy jó irányban változott - e az állapotom, érdekli az én véleményem is.", "Bármire szükségem van, készségesen segít mindenben, azt érzem, hogy mindent elkövet gyógyulásom érdekében.", "A doktornő hozzáállása még jobban segített gyógyulni, emberséges, türelmes, gyorsan felismeri a betegségeket."

Ajánlások

9.Dr. Máté Csongor - Győr

Ajánlója - , egy nagymama- szerint, nekik van a földön a legjobb orvosuk. "Egy éve végzi munkáját körzetünkben, Győrben, a Sport utcai rendelőjében Szalay Ágota asszisztens segítségével. Óriási szakértelmével, csodálatos egyéniségével elérte, hogy betegei rajonganak érte. Neve említésekor bárhol járunk (szakrendelés, műtét) szakmai körökben is mindenki elismeri, milyen felkészült háziorvosunk van közösségünknek.
Több nyelven, a legmagasabb szinten beszél és alkalmanként publikál. Nemcsak a körzetében élőkön segít, hanem egy hetilapon keresztüli publikálásaival az egész városnak, Győrnek. Édesanyja, valamint felesége is kiváló orvosok."

Ajánlások

10.Dr. Siket Nándor - Újfehértó

3 ajánló
"A doktor úr kézfogással üdvözli a betegeket és úgy is köszön el.

Egy ismerős nénitől hallottuk, hogy vérvételen volt és másnap csodálkozva látta, hogy a
doktor úr siet be hozzájuk. Nem volt jó az eredmény azért kereste fel gyorsan a doktor úr ,hogy minél hamarabb beadhassa a szükséges injekciót a néninek. A gyógyítás mellett még a születés-névnapokra is odafigyel és köszönti a betegeket, ami nagyon jólesik az embereknek. A rendelés gördülékeny, nincs hosszú várakozási idő, mindenkit egyformán kezel, SOHA SENKITŐL NEM VÁR HÁLAPÉNZT. Magasan képzett asszisztenciával rendelkezik, közreműködésükkel minőségi egészségügyi ellátásban részesülünk."

Ajánlások

Nyertesek határon túl!

1.Dr. Orbán Klára - Székelyudvarhely

3 ajánló
A jelenlegi romániai szabályozások közepette, meglehetősen nehéz dolog betegnek lenni, és nehéz dolog lehet családorvosként, igazságosan és emberségesen ellátni ezeket a szabályok miatt is szenvedő betegeket. Ebben a tevékenységben látom kiemelkedőnek és példamutatónak azt, ahogyan Orbán Klára családorvosunk ellátja feladatát, teljesíti hivatását. Hiszen ő akkor segít, amikor arra leginkább szükség van. Megérti és fogadja az aggódó szülőket a gyerekeikkel, megfelelő körültekintéssel és odafigyeléssel bánik. A másik ajánló szerint: a kedves doktornővel minden problémát bizalmasan meg lehet beszélni, Az asszisztense is nagyon kedves és hozzá is bátran lehet bizalommal fordulni."

Ajánlások

2.Dr. Bakcsy Gabriella - Gyimesközéplok

Ajánlója felhívja a figyelmet arra, hogy milyen nagy területet kell a doktornőnek ellátnia. „Gyimesközéplok nagy kiterjedésű falu, hatezren lakják. Ide tartozik a Hidegség is, ami csak önmagában 20-25 kilométer hosszú! El lehet képzelni, mennyit kell menni a doktornőnek ahhoz, hogy elláthassa betegeit! Teszi ezt zokszó nélkül, mérhetetlen türelemmel és kedvességgel. Mindenki szereti, hiszen mindenkihez van egy jó szava. Egyszer hajnali félnégykor hívtam, ugyanolyan kedvesen keresett fel, mintha csak rendelési időben érkezett volna. Műszerekből, eszközökből nincs sok errefelé, de jó szóból, szeretetből, igyekezetből annál több!„

Ajánlások

3.dr. Oláh Amália - Székelyudvarhely

Rendhagyó ajánlás , életműdíj, hiszen a nyugdíjas, idén 80. életévét betöltő dr. Oláh (Tóbiás) Amália gyerekorvosnőt és egykori asszisztenciáját javasolják Székelyudvarhelyről.
„Ö volt az 1980-, illetve 1983-ban született gyermekeim gyerekorvosa a kezdetektől, amíg nyugdíjba nem ment. A doktornő olyan kapcsolatot alakított ki az általa gondozott gyerekekkel és
azok családjaival, hogy ha csak kilép a lakásából, állandóan számtalan jó ismerős állítja meg, hogylétéről,, családjáról érdeklődve. . Az élő kapcsolatba beletartozik, hogy egy-egy betegség kapcsán mi magunk is kikérjük a véleményét."

Ajánlások

4.Dr. Kristó Ibolya - Csíkszentimre

2 ajánló
Hála Istennek, hogy van a faluban egy olyan doktornő, akinek az idősek is pontosan olyan ember számban mennek, mint a fiatalok - írja. A 83 éves Anna néni. „ Dr. Kristó Ibolya doktornő ellátásába 1718 személy tartozik. Mindenki doktornője, ugyanis nincs olyan személy a községben, aki az elmúlt 3o év alatt ne fordult volna hozzá segítségért, ellátásért. Akár hétvége, akár ünnepnap, ő mindenki rendelkezésére áll. Az általa időben felállított pontos diagnosztikák már sok család életét mentették meg. Az önkormányzat végtelenül hálás ezért a doktornőnek. 3o év hűséges szakmai munkájáért jelöli a díjra Dr. Kristó Ibolya családorvost."

Ajánlások

5.Dr. Kolumbán Antal Ilona - Zetelaka

2 ajánló
„Gyógyítja a kicsit és a nagyot, rendelési időn túl is. Az asszisztensnő, Sándor Rita is olyan rendkívüli teremtés, mint a doktornő. „. A másik ajánló úgy véli,: „ nagyon sokat köszönhet a mi családunk Dr. Kolumbán Antal Ilona doktornőnek .Édesapám pár évvel ezelőtt annyira lenyomorodott hogy mozogni is alig tudott,a kezeivel sem tudott fogni és mindehhez nagy fájdalom társult. Ízületi reumája van  de az itteni orvosok nem tudtak rajta és a fájdalmán segíteni. A háziorvosa Dr. Kolumbán Antal Ilona segített nekik megkeresni a megfelelő szakorvost,lelkiismeretesen végigkövette a gyógyulását.”

Ajánlások

6.Dr. Tövissi Melinda - Csikpálfalva

3 ajánló
„Húsz éve, hogy a nővérrel együtt ők tesznek  meg mindent, hogy az életem elviselhető legyen. Nagyon komplikált beteg vagyok, három motoros szívműtétem is volt. Voltak olyan esetek, amikor éjszaka kellett kihívja a férjem,. Amikor bocsánatáért esedeztem, mindig azt mondta szívesen jöttem . örvendek , hogy tudok segíteni rajtad. „ Decemberben elestem és nem tudtam elmenni a rendelőbe, telefonon felhívtam, elmondtam, hogy mi történt velem. Este fele kopognak az ajtómon. Meglepetésemre jött a doktornő. Nagyon jó érzés volt, hogy eljött személyesen hozzám. Mivel nincsen számítógépem, ezért a testvérem gépéről küldöm."

Ajánlások

7.Dr. Deáky Pupp Mária - Nagygyimes / Gyimesbükk

Plébános ajánlója írja: "Naggyimes az ezeréves magyar határ melletti település. Itt él a doktornő, aki áldozatosan kiszolgál mindenkit, és aki valódi nagybetűs orvos a Gyimesek völgyében. Az itteni emberek egyszerűek, de nagyszerűek, szorgosak, dolgosak, a hajnali napfény már az állataik mellett találja őket. Nem betegeskednek sokat, de ha baj van, örülnek a jó és a szép szónak, amit megkapnak a doktornőtől. Készségesen, szeretettel teszi a dolgát, mindegy, hogy éjjel, vagy nappal. Egyforma alázattal kezel mindenkit, nála nincsenek szegények, vagy gazdagok."

Ajánlások

8.Dr. Mátéffy Izabella - Pozsony

2 ajánló
„Mátéffy Izabella doktornő neve az idős emberekről való gondoskodása miatt vált fogalommá.
Pozsonypüspökiben „Dobos László írónál, a szlovák kormányban a nemzetiségeket felügyelő tárca nélküli miniszternél, a tiltás évei után azt vettük észre, hogy közszereplései során már nem ura gondolatainak. .Aztán megtaláltuk a doktornőt. Az íróhoz végre anyanyelvén szólt a szakember, az emberséges orvos, és a beteg csodálatosan megnyílt neki, szívébe fogadta.! A beteget ápoló feleség, Éva asszony részére is mentsvárat jelent a magyar doktornő, aki őt is ellátja jó tanáccsal, nem takarékoskodik a biztató szavakkal.”

Ajánlások

9.Dr. Simon Szabó Rozália - Csíkszentimre

"Csíkszentimre község egy kis település Székelyföldön, 21oo lakossal rendelkezik és két olyan családorvossal büszkélkedhet, akiknek szakmai tudása es szeretete felbecsülhetetlen értéke a közösségünknek. Dr. Simon Szabó Rozália 3o éve elsősorban a szentimrei újszülöttek, kismamák, gyerekek szolgálatában áll. Kiválóságát nemcsak a gyerekekért végzett szolgálataiért tartjuk méltónak a díjra, hanem azért is, mert körültekintően óvja a kisszámú helyi romaközösséget a megbetegedésektől, járványoktól. Időszakosan kilátogat hozzájuk és végtelen gondot fordít a higiéniai problémákból fakadó betegségek megelőzésére."

Ajánlások

10.Dr. Darvas Ilona - Nagyvárad

Remek gyermekorvos. „ Elmesélek egy rövid történetet: az évvégén az unokáim rota vírussal kórházba kerültek és már a sürgősségi felvételnél eszembe jutott Darvas doktornő. Történt ugyanis, hogy mikor a kétéves gyermek felszólításra tátotta a száját a torokvizsgálathoz, az ügyeletes megjegyezte a kollégájának, hogy látod, lehet a gyerekekkel dolgozni, ha úgy nevelik. Én viszont tudtam, hogy az otthoni nevelésen túl a gyermekek bizalommal vannak a „fehér köpenyesek” iránt, köszönhetően gyermekorvosuknak. Ha sorrendet kellene felállítanom a gyógyítását illetően, nehéz dolgom lenne: egyszerre EMBER és ORVOS.”

Ajánlások

 

A szavazás lezárult!

A piros keresztet már nem találja portálunkon, a szavazás ugyanis március 30-án éjfélkor véget ért.
Köszönjük, hogy szavazatával voksolt kedvenc háziorvosára és munkatársaira.
A végleges eredmény- hogy ki nyeri meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatot - az önök szavazatai alapján eldőlt.

Támogatók

77 Elektronika Kft

Pharme Nord

www.springmed.hu

Partnerek

Weborvos szerkesztősége

www.otvenentul.hu